Natuurlijke omgeving 

Stranden

Op 2 kilometer afstand ligt het mooie Noordzeestrand. Geniet van het lezen van een boek, het bouwen van zandkastelen, zwemmen of gewoon relaxen. De stranden zijn zéér uitgestrekt, schoon en de kwaliteit van het zwemwater is goed. De stranden zijn opgedeeld in verschillende typen. Zo zijn er familiestranden, natuurstranden, (water)sportstranden en zones voor naturisme en extreme sporten. De regels staan op borden die zich bij elke overgang bevinden.

Ontdek alle stranden via: https://www.opschouwenduiveland.nl/nl/ontdek/stranden Of download de strand-app in de Google Play en App-s tore, zoek op: ‘Strand Schouwen-Duiveland’.

Vroongronden

Tussen Renesse en Burgh-Haamstede vind je de Vroongronden. Een open stuiflandschap, waar vroeger boeren hun vee lieten grazen. Ook nu nog staan er paarden en koeien. Hier en daar liggen poelen waar je de kikkers hard hoort kwaken in het voorjaar. Het is een prachtig weids wandel- en fietsgebied! Kom je rond de schemering? Dan kun je reeën en damherten spotten. Het Gadrabos maakt deel uit van de Vroongronden.

Boswachterij Westerschouwen

Bezoek Boswachterij Westerschouwen, het grootste bos van Zeeland en ontdek de verschillende dieren die er leven. Loop met je kinderen het kabouterpad en wie weet kom je kabouters tegen. Grotere avonturen beleef je op de mountainbikeroute of in het aangrenzende klimbos. Het bos heeft grote hoogteverschillen door de ligging dichtbij de duinen. Het zorgt voor een pittige uitdaging als je hier gaat wandelen, fietsen of paardrijden. Bij de Excursieschuur aan de hoofdingang van het bos, aan de Kraaijensteinweg in Burgh-Haamstede, vind je meer informatie over het gebied en de verschillende uitgezette routes.