Eropuit in de omgeving!

Schouwen-Duiveland heeft alles! Evenementen en monumenten, rust en gezelligheid, natuur en eindeloos veel water. Van ontspannend tot bruisend. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van wat er zoal te beleven valt maar dit is natuurlijk lang nog niet alles. Kijk op https://www.opschouwenduiveland.nl/nl voor een veel uitgebreider aanbod en evenementen! 

Tennis en midgetgolf Renesse

Tennis en Midgetgolf Renesse is er voor iedereen. Heerlijk ontspannen midgetgolfen of een lekker tenniswedstrijd spelen in een in mooie omgeving. Na afloop, of tussendoor, een drankje en een hapje doen om ondertussen rond te kijken wat andere gasten er van weten te maken. Kortom er even uit zijn en heerlijk genieten. U bent van harte welkom!
http://tennismidgetgolfrenesse.nl/ 

The Perfect Game Renesse

Welkom bij The Perfect Game Renesse - dé plek om te ontspannen en plezier te hebben in het hart van Renesse! Wij bieden een unieke ervaring met onze combinatie van bowling, biljart, pool, darts en bar met een prachtig zongelegen terras.
https://tpgrenesse.nl/ 

Slot Moermond

Met Slot Moermond heeft Renesse een écht kasteel! Het oudste gedeelte stamt uit de zestiende eeuw. Wist je dat het slot vandaag de dag een officiële trouwlocatie is? Rond het gebouw ligt Landgoed Moermond: een groot beschermd natuurgebied.
https://www.zeeuwseankers.nl/verhaal/slot-moermond 

Kabouterbos Renesse

In het kabouterbos vindt u een wandelroute speciaal voor jonge kinderen tot en met 8 jaar. Om de weg te vinden op het landgoed, kun je routekaart en een puntmuts kopen op de verschillende verkooppunten, waarna je kleintje als kabouter op pad kan. Op de receptie van Fletcher Landgoed hotel Renesse kunt u een routekaart afhalen. Let wel; dit is niet op het kasteel. Laat je fantasie de vrije loop. Door onderweg liedjes te zingen en kabouterverhalen te vertellen, ga je op zoek naar de kabouters, en dat is leuk!
https://renesseaanzee.nl/zien-doen/kabouterbos-renesse/ 

Deltapark Neeltje Jans

Leer alles over de Deltawerken, ramp van 1953, zeedieren en leef je uit in het waterpark of ontspan even heerlijk tijdens de rondvaart over de Oosterschelde.
https://www.neeltjejans.nl/ 

Golfbaan Molenberg

Een prachtige, compacte 18-holes, par-3 golfbaan, met een moeilijkheidsgraad waar menig geoefend golfspeler zich op stuk bijt. Ideale baan om uw 'korte werk', het chippen en putten, intensief te oefenen. In een prachtige ambiance met waterpartijen, bunkers, bossages en weilanden, loopt u ontspannen terug naar de '19e' hole.
https://boerderijmolenberg.nl/golfbaan 

Klimbos Westerschouwen

Spanning, avontuur en vrijheid… In Klimbos Westerschouwen beleef je een echt outdoor avontuur!
Verleg grenzen en voel de adrenaline stromen, een unieke beleving voor jong en oud. 6 parcoursen variërend van makkelijk naar moeilijk en dus uitdagend voor iedereen.
https://klimbos-zeeland.nl/ 

Vuurtoren Westerlicht

Het beroemdste gebouw van Haamstede is de Vuurtoren Westerlicht. En hoort dus écht tussen deze must-sees. Oudere generaties herinneren zich vast nog dat de vuurtoren ooit op het biljet van 250 gulden stond. De toren steekt 53 meter boven het maaiveld uit en is nog steeds in gebruik als baken voor de scheepvaart. Het licht van de toren schijnt dertig zeemijlen ver en de lantaarn heeft een lichtsterkte van 5,2 miljoen candela.
Adres: Vuurtoren 1, Nieuw-Haamstede

Op zeehondensafari in de Oosterschelde

Een van de leukste manieren om zeehonden en bruinvissen te spotten is vanaf een boot midden op het water. De kans is dan heel groot dat je zeehonden spot op de zandplaten. De schipper weet precies wanneer en waar de zeehonden uitrusten na hun jacht op vis. Ook zwemmen er regelmatig bruinvissen in de buurt van de boot. Je krijgt onderweg informatie over het Nationaal Park De Oosterschelde en over de dieren die hier leven. Boottochten vertrekken vanuit de havens van Burghsluis, Zierikzee, Bruinisse en Sint-Annaland (Tholen).
Adres: Haven Burghsluis: Nieuwe Havenweg 5a, 4328 NK Burgh-Haamstede (https://www.ms-onrust.nl/)
Adres: Haven Zierikzee: Het Luitje, 4301 AS Zierikzee (https://frisiarondvaarten.nl/tochten/zeehonden-safari-vanuit-zierikzee-2/)