Natuurlijke omgeving 

Stranden

Bij Scharendijke vind je een knus strand zonder voorzieningen. Je kunt hier een duik nemen en je handdoek neerleggen om te relaxen. Grote kans dat je hier veel locals tegenkomt. Wil je liever een breed zandstrand met faciliteiten en strandpaviljoens? Ga dan naar de stranden aan de Brouwersdam. Deze stranden zijn een hotspot voor watersportliefhebbers en zonaanbidders. Honden zijn tussen 1 mei en 1 oktober tussen 10.00 en 19.00 uur op het strand alleen aangelijnd toegestaan, buiten deze tijden mogen ze loslopen.

Genieten van een mooi uitzicht over het Grevelingenmeer? Als je over de dijk in Scharendijke loopt kom je het ‘verstopte’ uitkijkpunt Het Koepeltje tegen. Dit is van oorsprong een beschutte uitkijkpost, die onder andere is gebruikt tijdens de Eerste Wereldoorlog. En; achter Het Koepeltje vind je een klein strand met een grasveld en een waterspeeltuin in het Grevelingenmeer.

Ontdek alle stranden via: https://www.opschouwenduiveland.nl/nl/ontdek/stranden
of download de strand-app in de Google Play en App-store, zoek op: ‘Strand Schouwen-Duiveland’.

De Brouwersdam

Scharendijke ligt tegen de Brouwersdam aan. De Brouwersdam is één van de hotspots van Zeeland. De 6,5 kilometer lange dam is de verbinding tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Met de Grevelingen aan de ene, en de Noordzee aan de andere kant, is de Brouwersdam enorm geschikt voor watersport én ontspanning.

De Noordzeekant is een trekpleister voor kitesurfers. Windsurfers zoeken ook vaak het Grevelingenmeer op: het grootste zoutwatermeer van Europa.

Het biedt allerlei eindeloze mogelijkheden voor watersport. Van surfen met de wind in je haar, duiken, suppen, kanoën of zeilen tot de zon onder gaat. 

Op de Brouwersdam vind je ook de Waterjump. De naam zegt het al, je springt in het water. Maar dan wel vanaf een acht meter hoge, en 25 meter lange, helling! Veel kitesurfers maken gretig gebruik van deze schans. Maar iedereen mag het proberen. Je kunt ook gewoon 'zo' of met een matje van de schans af. 

Ben je niet zo’n watersporter, maar wil je wel actief buiten zijn? Huur bij één van de evenementenorganisaties de spullen die je nodig hebt en maak gebruik van de drie beachsportvelden met permanente netten. Een andere leuke activiteit op het strand is blokarten. Hiermee speel je ook met de elementen van de natuur maar blijf je wel droog!

Natuurgebieden

Rondom de Brouwersdam zijn verschillende natuurgebieden te vinden. Ontdek natuurgebied De Punt tijdens een wandeling of fietstocht. Geniet van het uitzicht vanuit de observatiehut in het bos. Of geniet van zon, zee en strand aan de oever van De Punt. Ook vanuit natuurgebied Kabbelaarsbank kun je mooie wandelingen maken. Geniet van de doorkijkjes over de Grevelingen en vele vogels die er leven. Met name het gebied rondom Goeree-Overflakkee staat bekend om de vele slikken die bijzondere flora en fauna herbergen.