Natuurlijke omgeving 

De Duinvilla’s Schouwenduin liggen op één van de mooiste plekjes op de Kop van Schouwen, bij de ingang van Schouwenduin begint meteen het Gadrabos met veel mooie oude eiken. De andere kant op begint de strandovergang Duinhoevepad en staat u binnen 15 minuten op de hoge imposante duinen.

Stranden

Op 2 kilometer afstand ligt het mooie Noordzeestrand. Geniet van het lezen van een boek, het bouwen van zandkastelen, zwemmen of gewoon relaxen. De stranden zijn zéér uitgestrekt, schoon en de kwaliteit van het zwemwater is goed. De stranden zijn opgedeeld in verschillende typen. Zo zijn er familiestranden, natuurstranden, (water)sportstranden en zones voor naturisme en extreme sporten. De regels staan op borden die zich bij elke overgang bevinden.

Ontdek alle stranden via: https://www.opschouwenduiveland.nl/nl/ontdek/stranden Of download de strand-app in de Google Play en App-s tore, zoek op: ‘Strand Schouwen-Duiveland’.

Gadra-bos

Het Gadra-bos is onderdeel van de Vroongronden. De naam Gadra komt van de vroegere boerderij die tot de jaren vijftig in particulier bezit was en nu dient als beheerboerderij van Staatsbosbeheer. De letters staan voor Geluk Aanwezig Door Rijke Arbeid. Het bos is niet zo groot maar staat bekend om zijn vele eiken en in het najaar om de talrijk aanwezige paddenstoelen. Het Gadrabos is altijd voor iedereen open en bereikbaar en er is een leuke zoek je weg wandelingroute uitgestippeld speciaal voor de kleintjes onder ons. Speciaal voor de kleintjes is er een leuke zoek-je-weg wandelroute uitgestippeld. Ook vind je hier een vier kilometer lange doorgaande ruiterroute.

Boswachterij Westerschouwen

Bezoek Boswachterij Westerschouwen, het grootste bos van Zeeland en ontdek de verschillende dieren die er leven. Loop met je kinderen het kabouterpad en wie weet kom je kabouters tegen. Grotere avonturen beleef je op de mountainbikeroute of in het aangrenzende klimbos. Het bos heeft grote hoogteverschillen door de ligging dichtbij de duinen. Het zorgt voor een pittige uitdaging als je hier gaat wandelen, fietsen of paardrijden. Bij de Excursieschuur aan de hoofdingang van het bos, aan de Kraaijensteinweg in Burgh-Haamstede, vind je meer informatie over het gebied en de verschillende uitgezette routes.